Orientació acadèmica per a l'alumnat d'ESO

Ara com alumnes de 3r o 4t cal prendre una decisió que condicionarà el vostre futur acadèmic/professional.

Com haureu observat des de tutoria, a partir de 3r d’ESO es comença a construir el propi PROJECTE DE VIDA I PROFESSIONAL. Aquest procés implica treballar  3 grans eixos: l’autoconeixement, informar-se del sistema educatiu i explorar el món laboral.

A continuació trobareu una sèrie d’enllaços que complementen la tasca feta a tutoria i faciliten aquesta presa de decisions per al curs vinent. És important que compartiu les vostres reflexions amb els de casa.


Autoconeixement

Si em conec molt bé i sóc conscient de quines coses m'agraden, quines aprenc fàcilment i quines coses se'm donen bé, tendré una bona base per començar la meva Presa de Decisió.

Es pot continuar treballant aquests aspectes a partir de:



Avalua la personalitat, interessos i capacitats amb relació als entorns professionals. Cal fer una lectura detallada de les instruccions abans d'iniciar el qüestionari. És important que responguis de forma reflexiva per poder obtenir uns resultats ajustats al propi perfil personal. Molt recomanable per a l’alumnat de 4t!

-El  GR. És un altre qüestionari que resulta interessant.



Sistema Educatiu

Informar-te’n, es tracta de conèixer quines són les alternatives o opcions acadèmiques que tenc en el cas de titular o no.

Els enllaços que convé consultar són:

-Oferta acadèmica i formativa


  Per a l’alumnat de 2n d’ESO. Podeu començar a explorar el Dossier d’Orientació de 3r.


  Per a l’alumnat de 3r d’ESO


 

Per a l’alumnat de 4t d’ESO



-Per a l’alumnat que ara fa 3r d’ESO i ha de fer 4t el proper curs, teniu informació de les noves matèries d’opció i específiques que l’alumnat ha de triar a 4t d’ESO.


-Per  a l’alumnat que ara fa 4t i ha de fer 1r de Batxillerat el proper curs, disposau d’informació de les màteries de modalitat/optatives de 1r de Batxillerat d’acord amb l’itinerari triat.


-Formació Professional. Web del Govern de  Illes Balears amb informació sobre l’oferta formativa de FP  (Bàsica, Grau Mitjà i Grau Superior), proves d’accés a FP, procediment d’admissió, calendari)

 


Mercat de treball

Per explorar el món laboral i la societat en general, disposau de:

Diccionari de professions. Es descriu la professió, les activitats i tasques laborals, les perspectives de futur, el perfil professional i els estudis que permeten exercir la professió.


SOIB Jove. Hi trobareu serveis i programes de formació i ocupació adreçat a joves majors de 16 anys.

 

Altres recursos interessants:
Becas MEC. Guia per a sol·licitar i recórrer les beques MEC

 

 

Orientació acadèmica per a l'alumnat de Batxillerat

Abans de fer la tria tant a 1r com a 2n de Batxillerat, és important fer una lectura detallada dels consells per formalitzar la prematrícula. 



Oferta acadèmica/formativa de l’ensenyament postobligatori.



-Formació Professional. Web del Govern de  Illes Balears amb informació sobre l’oferta formativa de FP  (Bàsica, Grau Mitjà i Grau Superior), proves d'accés a FP, procediment d'admissió, calendari…

 

 

Accés i admissió als estudis de grau de la UIB.

Aquí disposeu de tota la informació relativa a les proves d'accès a la Universitat: en què consisteixen, paràmetres de ponderació, graus amb limitació de places,...

http://estudis.uib.es/grau/acces/

Accés amb el títol de batxillerat o equivalent:

http://estudis.uib.cat/grau/acces/batxiller/

 

Preguntes freqüents_UIB:

En aquesta adreça podreu trobar informació variada sobre els estudis a la UIB: accés, admissió, beques, graus, doctorats, màsters universitaris, idiomes, programes d'intercanvi, recursos i serveis, serveis TIC i tràmits administratius.

http://estudis.uib.cat/informacioperalumnes/Preguntes-frequents/

 

Paràmetres de ponderació per a l'admissió:

https://estudis.uib.cat/grau/acces/parametres

 

Notes de tall de la UIB:

https://estudis.uib.cat/grau/acces/notes-de-tall

 

Models d'examens per a les PAU a la UIB i criteris de correcció.

En aquesta pàgina trobareu informació sobre les matèries de la PAU a la UIB, com també els criteris generals de correcció i models d'exàmens de distintes convocatòries de cursos anteriors

http://estudis.uib.es/grau/acces/batxiller/Info_materies/

 

Vinculació d'estudis de grau amb les diferents branques de coneixement:

http://estudis.uib.es/grau

 

Beques i ajuts:

http://estudis.uib.cat/informacioperalumnes/Beques-i-ajuts/