FP

Com cada any, els alumnes de segon del CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes han anat a Barcelona per visitar l'ordinador Marenostrum ubicat al Centre de Supercomputació de la Universitat Politècnica de Catalunya(www.bsc.es) i el Museu d'Informàtica de la FIB.

 També van assistir a la conferència "Alan Turing i la criptografia", organitzada per l'IES Sineu i l'IES Jaume Balmes de Barcelona, on el ponent, Òscar Font va mostrar la seva màquina Enigma i  va explicar el seu funcionament.


  

 

Un altre curs més, l'IES Sineu organitza les seves IES Skills. L'alumnat que cursa Formació Professional Bàsica i Cicle Formatiu de Grau Mitjà mostra la seva tasca als alumnes de 3r i 4t d'ESO per donar a conéixer la realitat de la formació professional, la seva aposta per la feina pràctica i les seves sortides professionals.

Els tallers realitzats varen esser :

- Panell de Fusta amb 2 ordinadors al descobert.
- Un ordinador amb 3 discos Raid, per còpies de seguretat.
- Un ordinador antic amb instalació de Linux-Lacca per videojocs.
- Enquestes de satisfacció.

Una gran feina i uns grans mestres!

 

 

Els dies 7 i 8 de febrer passats els alumnes de segon del CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes varen viatjar a Barcelona per visitar l'ordinador Marenostrum ubicat al Centre de Supercomputació de la Universitat Politècnica de Catalunya (www.bsc.es) i el Museu d'Informàtica de la FIB. També han visitat Apple per fer un taller de programació de apps.

 

 

 

Els alumnes del nostre centre de 1r del cicle d'FP Bàsica d'electricitat varen muntar una taula on varen exposar diferents panells d'electricitat i varen explicar la feina que es fa al cicle durant els dos dies que durava la Fira de Formació Professional a l'IES Manacor.

L'alumnat de l'IES Sineu visita la fira de formació professional de Manacor per veure la varietat i les posibilitats d'aquests estudis. També varen poder veure l'exposició que tenien montada els alumnes d'FP Bàsica d'electricitat del nostre centre.

El passat divendres, 27 d'abril, es va organitzar al centre una jornada de promoció de la formació professional que actualment imparteix el centre pels alumnes de 3r i 4t d'ESO que en els anys vinents han de decidir cap a on volen continuar els seus estudis.

L'objectiu d'aquesta activitat és la difusió i reconeixement de la Formació professional com a sortida acadèmica entre els nostres alumnes, així com dinar a conèixer les activitats que es fan als cicles que s'imparteixen al centre.

Entre les 8:00 i les 13:00 del matí, els alumnes de 3r d'ESO varen visitar els tallers i varen poder fer unes activitats amb els alumnes d'FP Bàsica d'electricitat, i, de la mateixa manera, els alumnes de 4t d'ESO varen visitar els tallers del GM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes. A més, durant el temps d'esplai va haver-hi un punt d'orientació acadèmica i professional d'FP al hall pels alumnes interessats, on les orientadores donaven informació i orientació de les distintes possibilitats acadèmiques i professionals de l'FP.

Durant tot aquest temps, els alumnes varen ser els protagonistes, ells mateixos s'encarregaven de fer demostracions i explicacions sobre diferents activitats organitzades. Va ser una jornada molt didàctica i profitosa, tant pels alumnes del cicle com pels alumnes de 3r i 4t d'ESO. Bona feina! Enhorabona a tots!

Per finalitzar la jornada, de 13:00 a 14:00, alguns representants d'empreses que actualment tenen alumnes fent pràctiques, varen poder explicar als alumnes el que els hi agradaria trobar en un futur professional i varen poder resoldre molts dubtes i inquietuds que tenien els alumnes del cicle.

Moltes gràcies a tots/es els empresaris que col·laboren amb el centre i en especial als que vareu poder assistir a aquesta jornada de IES Skills.

A la següent galeria es poden veure les activitats realitzades pels alumnes d'FP Bàsica d'electricitat.

A la següent galeria es poden veure les activitats realitzades pels alumnes del GM de Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

 

Els dies 21 i 22 de febrer els alumnes de segon del CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes amb les professores Antònia Estrany i Adela López, hem  viatjat a Barcelona per visitar l'ordinador Marenostrum ubicat al Centre de Supercomputació de la Universitat Politècnica de Catalunya(www.bsc.es) i el Museu d'Informàtica de la FIB. Enguany també visitat Apple per fer un taller de programació amb swift.

El passat 20 de novembre, els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes Miscroinformàtics i xarxes varen anar de sortida a l'escola politècnica superior. Allà varen fer 2 activitats:

1. Taller "tots connectats i localitzats" al DemoTec. En la primera part d’aquesta activitat l’alumnat va utilitzar un programa de disseny de xarxes de comunicacions mòbils per proporcionar un telèfon d’emergència i una connexió a Internet a un poblat de l’Amazonia. A continuació l’alumnat va poder aprendre com es pot identificar i localitzar geogràficament qualsevol ordinador que faci un accés a Internet.

2. Els alumnes varen fer un recorregut per les instal·lacions del CTI (centre de tecnologies de la informació) de la UIB, on varen poder estudiar en deteniment un sistema de comunicacions real i complex.

El dimarts dia 2 de maig, els alummes de 1r del Cicle d'Informàtica varem visitar l'aeròdrom de Son Bonet en el Pla de na Tesa. L'instructor de vol Josep Roca ens va atendre molt bé i ens va explicar el funcionament de l'Escola de vol Aerotec, i pel que fa a la seva relació amb el món informàtic.

Els dies 10 i 11 de gener els alumnes de segon del CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes varen viatjar a Barcelona per visitar l'ordinador Marenostrum ubicat al Centre de Supercomputació de la Universitat Politècnica de Catalunya(www.bsc.es) i el Museu d'Informàtica de la FIB.

 

 

El passat dijous 15 de desembre els alumnes de 1r i 2n d'FP Bàsica d'electricitat van fer la visita Una autopista darrera l'endoll, organitzat per l'empresa Red Eléctrica de España.

Es tracta d'un recorregut interactiu per descobrir què és l’electricitat, com es transporta i gestiona. L'objectiu de la mostra és donar a conèixer el funcionament del sistema elèctric i sensibilitzar la població que la millora de l’eficiència energètica és cosa de tots.

L'exposició es divideix en tres àmbits:

  1. Un primer àmbit de l’exposició es dedica als principis físics de l’electricitat, a les mil i una cares d’aquest fenomen.
  2. El segon àmbit explica el procés del subministrament elèctric: el repte de l’equilibri entre la generació i el consum. Com es genera l’electricitat?, com viatja per les xarxes elèctriques?, com arriba fins a les nostres cases? En definitiva, què és i com funciona un sistema elèctric.
  3. En el tercer àmbit, el visitant, com a ciutadà i com a consumidor, es converteix en protagonista. Per mitjà d’elements interactius, podrà conèixer com consumim l’electricitat i quin efecte tenen els nostres hàbits de consum en el conjunt del sistema.

 

El passat dia 25 de novembre els alumnes de 1r i 2n d'FP Bàsica d'electricitat van visitar l'Aeròdrom de Son Bonet. Es tractava d'una sortida organitzada pel departament d'Orientació.

A Informàtica de 4t d'ESO ja estem a la recta final. Com que estem treballant la publicació i difusió de continguts cada alumne ha creat la seva pròpia pàgina web, les podeu veure a l'enllaç:

El 17 de maig va ser el dia d'Internet i un grup d'alumnes i professors de l'IES Sineu van visitar el Parc Bit. S'havien organitzat una sèrie de xerrades i activitats al voltant d'un tema monogràfic, els videojocs. Un professor de la UIB va explicar molt acuradament l'evolució de les primeres targetes gràfiques fins el dia d'avui. Un programador de videojocs enamorat de la seva feina va fer una interessant xerrada. Finalment els assistents van anar a una sala on els col·locaren unes ulleres 3D tipus "oculus" (es com veure una pel·lícula de cinema amb personatges que es dirigeixen cap a tu).
Hi havia altres centres de Mallorca. Va venir IB3 i l'horabaixa varen sortir imatges dels nostres alumnes de FPB Electricitat i CFGM Informàtica a la TV.

Al mòdul de Muntatge d'Ordinadors ara treballen la unitat de Noves Tendències amb un material recentment adquirit.

Amb aquest material els alumnes faran 3 projectes innovadors:
A) Barebon: és un ordinador miniatura d'uns 20 x 20 cm. Ve quasi "nuu". Cal posar-li CPU, Ventilador, RAM i Disc Dur per a que funcioni.
B) Raspberry: és una placa base en miniatura d'uns 14 x 10 cm. Ho duu quasi tot integrat, CPU, RAM, etc. Cal instal·lar-li un Sistema Operatiu a una mini targeta SD. També té uns pins que es podem programar per fer tasques específiques.
C) Refrigeració líquida. Es tracta d'un circuit tancat que té un liquid refrigerant que refreda la CPU. Carcassa moderna amb laterals transparents per tal que es vegi l'interior i leds lluminosos per fer "guapo".

Cada treball serà realitzat pels alumnes que surten a la foto corresponent

 

Els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) d'Informàtica han muntat un ordinador de zero. Totes les seves peces han estat fixades a un tauló per la seva millor visualització i comprensió. Aquesta tasca i altres es presentaran a la propera Fira de la Formació Professional i el Treball que tindrà lloc a Inca els dies 21 i 22 d'abril, i a la que tothom està convidat, romandrà oberta de matí i horabaixa i participen diferents instituts a part del nostre.