Solidaritat

 

La solidaritat a l'IES Sineu es manifesta de moltes maneres: la botigueta de comerç just i consum responsable a l’hora del pati dels dijous, la recollida de taps d’ampolles de plàstic, així com activitats solidàries diverses durant el curs escolar.

 

 

El darrer dia de classe abans de les vacances de Nadal va tenir lloc al centre la tradicional xocolatada solidària organitzada per l'amipa. Tots els membres que conformen la comunitat educativa de l'IES Sineu van poder berenar d'un tassó de xocolata i un tall de coca de patata. Els doblers recaptats a l'esdeveniment es destinaran a donació per investigació sobre malalties infeccioses. Es tracta, a més, d'una acció solidària que també s'ha treballat a les classes de ciències i valors. La jornada va acabar amb una actuació de la Banda de Música de l'IES Sineu que va interpretar diverses nadales.. 

La comissió de solidaritat de l'IES Sineu ha organitzat una xerrada dirigida a l'alumnat de 1r de Batxillerat en col·laboració amb l'associació Amics del poble Saharaui.

Els alumnes han pogut conéixer de primera mà l'experiència de viure a un camp de refugiats, la problemàtica que té el poble saharaui, la història de com s'ha produit aquest conflicte i les mostres de solidaritat que s'han generat a les nostres illes amb programes com Vacances en pau

Al programa ICAPE fem feina per ajudar a tenir les necessitats més bàsiques cobertes als companys i companyes de l'escola d'Etiòpia amb la que col·laborem. Aquí tenim la carta que ens han enviat i ens comentem quina és la seva vida quotidiana i quins són els seus problemes.


 Per segon curs acadèmic la comissió de solidaritat de l'IES Sineu ha organitzat una recollida de joguines solidàries a l'IES Sineu en col·laboració amb l'ONG Solidaris i la Federació d'Associacions de pares i mares de Mallorca (FAPA Mallorca).

Volem donar les gràcies a totes les persones que han participat i ens han permés recollir més de 30 joguines noves o en molt bon estat que ens permetren ajudar a que, com podem veure al títol de la campanya, cap infant es quedi sense jugueta aquestes fetes.

Moltes gràcies a tothom!

Dins el marc de les activitas solidàries de finals del 1r trimestre, l'IES Sineu ha recollit més de 200 litres d'oli que ha donat a l'associació benèfica Càritas.