LLegir és una aventura meravellosa que ens obri les portes de la imaginació a mons fantàstics que ens il·lusionen, ens intriguen, ens enlluernen, en definitiva, que ens permeten viure més intensament i més lliures.
Per tal d'incentivar el plaer de la lectura i fer els alumnes protagonistes directes d'aquesta activitat tan enriquidora per al desenvolupament del seu esperit crític i de la seva formació emocional, el departament de llengua castellana ha posat en marxa un programa pilot de foment de la lectura dirigit als alumnes de quart d'ESO.

Es tracta d'un club en el qual els estudiants comparteixen la seva experiència lectora entre iguals, ja que els alumnes de l'assignatura de Literatura universal de primer de batxillerat són els encarregats de conduir (per parelles)la taula rodona al voltant de les cinc lectures seleccionades per ells i que s'han comentat des de finals de febrer fins a principis de juny a la biblioteca. El feedback tant per part dels alumnes conductors de la taula rodona, com per part dels alumnes-lectors ha estat tot un èxit.

Els títols que s'ha llegit i comentat són "Si tú me dices ven lo dejo todo... pero dime ven", "El niño que se olvidó de dormir", "Remember", "Robinson Crusoe" i "Wonder".

Des d'aquí vull dedicar un agraïment especial als meus alumnes de Literatura universal per la implicació i entusiasme que han posat en aquest projecte: Cristina, Toni, Joan, José, Joan, Joana Maria, Marga, Antònia, Aina i Caterina. Recordau que els llibres i, per extensió, les seves paraules viuen gràcies a vosaltres.