Alumnes de 1r de batxillerat que cursen les assignatures de Volum i Dibuix Tècnic van realitzar recentment una sortida a la UIB, en concret a l'edifici del Rectorat, on van assistir a un interessant taller d'utilització d'instruments de dibuix i màquines prefotogràfiques.

Es tracta d'una col·lecció molt curiosa d'alguns artilugis que el ser humà ha anat inventat al llarg del temps per mirar de representar la realitat de manera exacta. Una obsessió per conquerir el món tridimensional que sempre ens ha rodejat i que va culminar en la invenció de la fotografia. L'interès per la perspectiva d'autors com el venecià Canaletto van eixamplar els coneixements que fins llavors es tenien de l'òptica i la reflexió de la llum, tot per tal d'aconseguir una interpretació fidedigna de la realitat.

En la segona part de la sortida, els nostres alumnes van entrar dins el laboratori fotogràfic i de la ma de Joan Carles Oliver i Maria Sebastián professors de la Facultat d'Història de l'Art van poder veure el procés de revelat tradicional d'una fotografia.

Una divertida experiència que ens permet agafar distància en relació al que representa el món de la fotografia avui en dia en comparació amb els seus orígens.