Normalització Lingüística

La Comissió Lingüística és l'encarregada de vetlar pel compliment del projecte lingüístic de centre, dinamitzar les activitats d'aprenentatge a partir del voluntariat lingüístic. A més de donar a conèixer diverses activitats relacionades en la llengua i cultura catalana, aquest curs posam en marxa el PROJECTE: “Afina la llengua” amb el compromís de tot el professorat i amb l'objectiu de millorar les competències i capacitats dels nostres alumnes en llengua escrita.

 

 

Els voluntaris lingüístics i guanyadors del concurs de Frases Fetes van realitzar una visita el passat 18 de gener a la seu de l'Obra Cultural Balear.

 

 

 

La comissió de normalització lingüística i el voluntariat lingüístic ha organitzat el Karaokat en el qual el nostre alumnat pot cantar cada divendres a la sala d'actes.

 

 

MÚSICA I POESIA

Durant aquest curs escolar a l'IES Sineu, en motiu de la commemoració del tricentenari de la fi del Regne de Mallorca, s'han organitzat diferents actes per donar a conèixer aquesta part de la nostra història. Una de les activitats relacionades amb el tema és la realitzada dia 15 de desembre a partir d'un concert del grup INDEGENA ATAC de Santa Maria.

Aquest concert tenia una doble motivació perquè per una banda l'alumnat coneixia fets històrics d'un amanera amena i diferents, a través de la música, recitació de relats i poemes i per altra part, vèiem com una professora del centre , Natàlia Tascón, passava de l'aula a l'escenari com a cantant del grup.

A continuació vos oferim les diferents valoracions que va fer l'alumnat assistent a l'acte, de segon de batxillerat.

VALORACIONS DE L'ALUMNAT DE L'IES SINEU REFERENT AL CONCERT

“ FORA GALLS , FORA BOTIFLERS” DEL GRUP INDÍGENA ATAC.

“ El concert va ser fantàstic; la història narrada, juntament amb la música despertava

sentiment”

“La interpretació musical dels poemes va ser interessant i ens va fer gaudir més a l'hora d'escoltar les lletres”

La veu de Natàlia em va resultar semblant a Maria del Mar Bonet, una veu que t'encisa!!!”

“Me va agradar la interpretació del personatge que narrava la història i totes les cançons, en general; la lletra dels poemes eren molt originals”

“Allò que més em va agradar va ser la manera de cantar de Natàlia i la manera de fer-se seva la cançó”

“ Al principi del concert vaig pensar que no era un concert del meu estil però va ser molt original i agradable. L'home de negre amb aquella veu em va impactar; un paper imprescindible”

“ El conjunt de poesia, música i veu impressionant de Natàlia, va fer que se'ns posàs la pell de gallina des del primer moment”

Una manera diferent d'entendre la nostra història, essent més afectiva, ja que amb una música com aquella, el plaer musical està assegurat”

Em va agradar molt, perquè es varen veure moltes disciplines en un mateix escenari: la música, la poesia, els titelles: Els poemes molt emocionants”

“ El concert molt emocionant, ens va posar la pell de gallina, sobretot la cançó: “ El fossar de les moreres”

“Increïble el que es pot fer amb pocs instruments, una gran veu, uns músics extraordinaris i unes lletres molt profundes”

“ Una altra manera d'aprendre: més divertida. El fet que posin música als poemes no és fàcil; va ser una passada! “

“ Un grup que es transmet la passió per la música”

 

AMANTS DE LA MÚSICA

El Voluntariat Lingüístic del centre ha organitzat un concurs musical anomenat “ Amants de la Música” amb l'objectiu de donar a conèixer la música en català. Durant el primer trimestre s'ha fet una primera fase i dia 21 de desembre es donaren a conèixer els guanyadors.

LLIURAMENT DE PREMIS “ AMANTS DE LA MÚSICA” PRIMER TRIMESTRE

Primer concurs:

El premi al primer concurs de música en català de les cançons :

  • Fàcil ( Oques grasses)
  • Final feliç (Joan Miquel Oliver)
  • La nit dels corbs(Obrint pas)
  • Milers d'habitants( Antònia Font)

Són: TONI FERRIOL (2n bat C) i Miquel Ferriol Ramis ( 2n bat B)

 

Segon concurs:

De les cançons del disc de la Marató de TV3 , enguany per ajudar a la investigació sobre la diabetis i l'obesitat de les cançons:

-Fotografia( Caïm Riba)

-Qualsevol nit pot sortir el sol ( Macaco)

  • Tu vares lluitar ( Gemma Huguet )
  • Ara que tenc 20 anys ( Oques grasses)

Les guanyadores han estat: Maria Francisca Mestra ( !r bat A), Aina Guardiola ( 1r bat A) i Aina Perelló ( 1r bat C)

 

Tercer concurs:

DE nadales de les cançons:

La guanyadora ha estat : Lola Palma de ( 4t d'ESO).

 

Enhorabona a totes i a tots !!!!

Esperam que continueu participant durant el segon trimestre que farem un concurs durant els dos darrers divendres de cada mes. El penúltim divendres serà per a primer cicle i l'últim per a segon cicle d'ESO i batxillerats,amb noves cançons. Recordau que vos heu d'apuntar a consergeria i que hi poden participar fins a vint persones cada vegada.

Moltes gràcies !!!

Enhorabona als tot l'alumnat que ha format part d'aquest grup de voluntaris lingüístics i moltes gràcies.