La primera mobilitat del projecte JEUX SANS FRONTIÈRES ja va arribar... i va finalitzar amb èxit, sensació generalitzada per part de tots.

Com a breu resum del que vàrem fer:

DILLUNS 14/01: Presentacions dels diferents grups, salutació per part d'en Rafel Crespí, Director de l'IES Sineu, visita a l'ajuntament de Sineu (rebuts per en Miquel Gelabert, Batle de Sineu), visita al Palau Reial i a l'Ajuntament de Palma i ruta guiada pel centre de ciutat.

 DIMARTS 15/01: Excursió a S'Albufera d'Alcúdia, lloc clau en les migracions dels ocells i a Son Real (cases i necròpolis).

 DIMECRES 16/01: Immersió total en la cultura popular de Mallorca i les seves tradicions i celebracions, aprofitant la diada de St. Antoni. Torrades, foguerons, ball de bot, cançons i diables a Sa Pobla.

 DIJOUS 17/01: Excursió amb gymkhana a Valldemossa, Deià i Sòller.

 DIVENDRES 18/01: Presentacions sobre migracions, taller artístic sobre la creació sense límits de noves criatures, activitats sobre cultura i llengua dels propis països, i concurs cloenda “Who Wants to Be a Millionaire?” Dinar d'acomiadament a l'institut i fi de festa.

Difícil transmetre en poques paraules la satisfacció de tots els participants i els agraïments que ens han arribat per totes bandes. Estem molt satisfets i vam aconseguir els objectius previstos:
 1.    Conèixer i connectar amb els participants estrangers en aquest projecte (provinents de Polònia, Itàlia i Regne Unit).
 2.    Fer una primera passa en el plantejament general sobre les migracions a partir del món natural: els animals migren d'una banda a una altra per motius de supervivència i per ells no existeixen fronteres.
 3.    Donar a conèixer una part important de les nostres tradicions i cel·lebracions.
 4.    Preparar les bases per a la segona mobilitat, que es durà a terme al març, a Polònia.
 5.    Motivar els nostres alumnes en la comunicació en una llengua estrangera sense pors ni empagueïments.

Gràcies a tothom: professorat col·laborador, professorat implicat, famílies, i... sobre tot, gràcies a vosaltres, alumnes participants.