14 alumnes de l'OBERSCHULE AN DER HERMANNSBURG de la Ciutat de Bremen (Alemanya) acompanyats de 2 professors han visitat l'IES Sineu i Mallorca del 3 al 10 de febrer.

Aquests 14 alumnes han estat acollits en les famílies d'altres 14 alumnes mallorquins.

Die Magie des Films - Derribando Fronteras” és el títol del projecte. El seu objectiu és comparar dues cultures tan diverses pel que fa a estructures familiars, socials i de procedència com són el Pla de Mallorca i la Ciutat de Bremen amb la idea d'observar els valors culturals i heretats d'altres cultures que formen part d'Europa.

Durant les 4 mobilitats que es duran a terme durant els dos anys que dura el projecte i que tot just ha començat, es realitzarà un documental on s'explicaran les experiències dels alumnes i de les famílies d'acollida en els dos centres i que es podrà veure per part de la resta de la comunitat educativa del centre.

Tant les famílies que varen acollir alumnes, com els alumnes i professors implicats en el projecte i en aquesta mobilitat en concret n’han fet una valoració molt positiva.

Del 12 al 19 de maig del present curs, els mateixos 14 alumnes mallorquins que han acollit a casa seva viatjaran a Bremen per a continuar el projecte. I durant el curs 2019-20 es duran a terme altres dues mobilitats.

Aquest curs 2018-19, l’IES Sineu gestiona un total de 5 projectes adreçats a secundària i 1 adreçat a Formació Professional i Formació Professional Bàsica.