Els alumnes de 1r de Batxillerat han anat al Monestir de Miramar per conèixer més de Ramon LLull

 

TONI JORDÀ VANRELL

 

Dilluns 12 de desembre els alumnes de 1r de batxillerat acompanyats pels professors van visitar el monestir de Miramar, fundat per Ramon Llull l'any 1275. Allà, van assistir a una xerrada sobre Ramon Llull i l'arxiduc Lluís Salvador amb la finalitat de conèixer la seva figura una mica més.

Els alumnes es van reunir a primera hora amb els professors per agafar els autobusos per partir cap el Monestir de Miramar. Sobre les 9:15 h van arribar a la destinació, on van ser rebuts pel guia-que també és l'hereu de les terres-.

En primer lloc, va explicar la història de la columnata del monestir de Santa Magdalena, perquè actualment es troba al patí de la casa de l'arxiduc Lluís Salvador ja que la hi van regalar. Després, el guia va acompanyar als alumnes i professors en una sala de la casa on els va fer un explicació de la vida de Ramon Llull a partir del Breviculum, és a dir, les 12 miniatures sobre la seva vida. També, va explicar la roda de la veritat, a partir de la qual Ramon Llull mostra el seu sistema per trobar la veritat i així convertir els infidels.

En segon lloc, van passar a una altra sala de la casa on hi ha el sepulcre on en un principi s'havia de col·locar el cos del primer secretari de l'arxiduc Lluís Salvador, Vrastislav Vyborny, però, finalment va ser enterrat a Txecoslovaquia (República Txeca i Eslovàquia, en l'actualitat). A més, també, va donar dues pinzellades de la vida de l'arxiduc Lluís Salvador i de les vacacions de l'emperadriu austriaca Elisabet de Baviera, més coneguda com a Sissi. I per acabar la visita guiada ens va mostrar una de les habitacions i cuina del Monestir original de Ramon Llull.

Un cop haver acabat, els professors van donar temps lliure als alumnes per berenar, passejar pels jardins, i a més, hi havia una sèrie d'alumnes que havien de llegir alguns fragments de Ramon Llull en algun lloc concret i gravar-ho, per llavors poder-ho penjar al canal de Ramon Llull del centre.

Seguidament, abans d'arribar a Sineu van fer una petita aturada a Valldemossa, on els professors van donar temps lliure als alumnes, el qual molts aprofitaren per comprar les famoses coques de patates de Valldemossa.

Finalment, un cop aquesta petita aturada, els alumnes i professors tornaren al Centre.