MÚSICA I POESIA

Durant aquest curs escolar a l'IES Sineu, en motiu de la commemoració del tricentenari de la fi del Regne de Mallorca, s'han organitzat diferents actes per donar a conèixer aquesta part de la nostra història. Una de les activitats relacionades amb el tema és la realitzada dia 15 de desembre a partir d'un concert del grup INDEGENA ATAC de Santa Maria.

Aquest concert tenia una doble motivació perquè per una banda l'alumnat coneixia fets històrics d'un amanera amena i diferents, a través de la música, recitació de relats i poemes i per altra part, vèiem com una professora del centre , Natàlia Tascón, passava de l'aula a l'escenari com a cantant del grup.

A continuació vos oferim les diferents valoracions que va fer l'alumnat assistent a l'acte, de segon de batxillerat.

VALORACIONS DE L'ALUMNAT DE L'IES SINEU REFERENT AL CONCERT

“ FORA GALLS , FORA BOTIFLERS” DEL GRUP INDÍGENA ATAC.

“ El concert va ser fantàstic; la història narrada, juntament amb la música despertava

sentiment”

“La interpretació musical dels poemes va ser interessant i ens va fer gaudir més a l'hora d'escoltar les lletres”

La veu de Natàlia em va resultar semblant a Maria del Mar Bonet, una veu que t'encisa!!!”

“Me va agradar la interpretació del personatge que narrava la història i totes les cançons, en general; la lletra dels poemes eren molt originals”

“Allò que més em va agradar va ser la manera de cantar de Natàlia i la manera de fer-se seva la cançó”

“ Al principi del concert vaig pensar que no era un concert del meu estil però va ser molt original i agradable. L'home de negre amb aquella veu em va impactar; un paper imprescindible”

“ El conjunt de poesia, música i veu impressionant de Natàlia, va fer que se'ns posàs la pell de gallina des del primer moment”

Una manera diferent d'entendre la nostra història, essent més afectiva, ja que amb una música com aquella, el plaer musical està assegurat”

Em va agradar molt, perquè es varen veure moltes disciplines en un mateix escenari: la música, la poesia, els titelles: Els poemes molt emocionants”

“ El concert molt emocionant, ens va posar la pell de gallina, sobretot la cançó: “ El fossar de les moreres”

“Increïble el que es pot fer amb pocs instruments, una gran veu, uns músics extraordinaris i unes lletres molt profundes”

“ Una altra manera d'aprendre: més divertida. El fet que posin música als poemes no és fàcil; va ser una passada! “

“ Un grup que es transmet la passió per la música”