Projecte 5

KA229

Die Magie des Films - Derribando Fronteras

Es tracta d'un projecte entre un institut de Bremen i l'IES Sineu per millorar la competència en llengua alemanya i ajudar la comunitat educativa a evitar els prejudicis que creixen del desconeixement de les cultures diferents a la nostra.

Està destinat a alumnat de 2n d'ESO d'aquest curs escolar i tindrà una durada de 2 cursos lectius. 14 alumnes participaran a les mobilitats, per la qual cosa de vegades quedaran al centre 1 hora per preparar activitats necessàries per l'intercanvi.

Les professores coordinadores són Maria Magdalena Gibert i Mensi Sanhermelando, del departament de Llengües estrangeres (alemany).


 

L'entrada del nostre centre acull una exposició realitzada per la professora Ana Casas amb l'ajuda de la professora Àngels Batle on amb imatges i objectes usats en algun dels 6 projectes Erasmus en els quals des del setembre del 2017 fins ara el nostre centre ha pres part. Una pinzellada ben guapa per entendre tot el que s'amaga darrera d'aquestes experiències.


  

 

El passat 11 de setembre va tenir lloc una reunió  amb els pares dels 14 alumnes del nostre centre de 3r d'ESO que participen en el projecte "Die Magie des films- Derribando fronteras" per preparar l'arribada dels alumnes alemanys del 23 al 30 de setembre en el marc de la 3a mobilitat del projecte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En el marc del projecte Erasmus+ titulat Derribando Fronteras – Die Magie des Films organitzat per l’assignatura d’alemany, un grup de 14 alumnes i dues professores de l’IES Sineu es van desplaçar a Bremen i Hamburg la setmana de l’11 al 19 del passat mes de maig.

Es tracta de la segona de les 4 mobilitats d’un projecte bianual entre l’IES Sineu i una escola de Bremen, a Alemanya. Durant aquestes mobilitats, per una bonda, s’incita l’alumnat a utilitzar la llengua estrangera, ja que viuen en les famílies dels seus companys d’intercanvi. Per altra banda, els 14 mallorquins i els 14 alemanys col·laboren junts enregistrant vídeos per fer una pel·lícula documental, producte final d’aquest projecte. En aquest documental s’hi reflectiran les experiències i diferències culturals entre aquestes dues societats tan diferents.

Si la primera de les 4 mobilitats, a Mallorca, ja va ser tot un èxit en quant a relacions interpersonals, la segona encara l’ha superada. Els companys i companyes d’intercanvi s’han arribat a conèixer amb més profunditat i a les fotos s’aprecia com s’ho han passat de bé…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Des del dissabte 11 de maig al diumnege 19, 14 alumnes de 2n d'ESO de l'IES Sineu que participen en el projecte Erasmus «Die Magie des Films- Derribando fronteras» de l'assignatura d'alemany participaran d'una intensa setmana d'activitats que donarà continuïtat a la primera mobilitat que va tenir lloc a Sineu durant el mes de febrer passat.

El producte final d'aquest projecte serà una pel·lícula sobre com s'han conegut els alumnes, la seva relació, com han interactuat amb els membres de les famílies, els diferents costums i cultures.


Durant el curs vinent, 2019-20, es duran a terme altres dues mobilitats; una a cada institut.

 

 

Aquí podem veure el reportatge realitzat el 8 de febrer i emès l'11 de febrer al programa Illes i pobles d'IB3 sobre el projecte ERASMUS d'Alemany del nostre centre.


 

14 alumnes de l'OBERSCHULE AN DER HERMANNSBURG de la Ciutat de Bremen (Alemanya) acompanyats de 2 professors han visitat l'IES Sineu i Mallorca del 3 al 10 de febrer.

Aquests 14 alumnes han estat acollits en les famílies d'altres 14 alumnes mallorquins.

Die Magie des Films - Derribando Fronteras” és el títol del projecte. El seu objectiu és comparar dues cultures tan diverses pel que fa a estructures familiars, socials i de procedència com són el Pla de Mallorca i la Ciutat de Bremen amb la idea d'observar els valors culturals i heretats d'altres cultures que formen part d'Europa.

Durant les 4 mobilitats que es duran a terme durant els dos anys que dura el projecte i que tot just ha començat, es realitzarà un documental on s'explicaran les experiències dels alumnes i de les famílies d'acollida en els dos centres i que es podrà veure per part de la resta de la comunitat educativa del centre.

Tant les famílies que varen acollir alumnes, com els alumnes i professors implicats en el projecte i en aquesta mobilitat en concret n’han fet una valoració molt positiva.

Del 12 al 19 de maig del present curs, els mateixos 14 alumnes mallorquins que han acollit a casa seva viatjaran a Bremen per a continuar el projecte. I durant el curs 2019-20 es duran a terme altres dues mobilitats.

Aquest curs 2018-19, l’IES Sineu gestiona un total de 5 projectes adreçats a secundària i 1 adreçat a Formació Professional i Formació Professional Bàsica.